• Try to log in again
 • Subscribe
 • Organic waste

  Meld je dan nu aan en spaar samen met je buren mee voor een wormencompost bij jou in de buurt!

 • MELD JE AAN!
 • Like us on Facebook and follow us on Instagram! This way we can stay in contact and we can update you about new rewards.

 • Log in
 • Back to your account
 • Log out
 • Back to your account
 • Log out
 • Over ons

  WASTED is een project van CITIES Foundation, een organisatie gevestigd in Amsterdam. CITIES doet onderzoek naar sociale verandering en maatschappelijke betrokkenheid en probeert zo met lokale oplossingen te komen voor wereldwijde stedelijke problemen. De organisatie bestaat uit een enthousiaste groep urban-addicts, die streven naar een duurzame toekomst voor steden. Dat kunnen we niet alleen, de lokale gemeenschappen zijn onmisbaar in het proces van verandering.

  Het WASTED-project laat zien dat oude gewoontes doorbroken kunnen worden, sociale relaties verbeterd kunnen worden en een bewuste samenleving op het gebied van afvalscheiding en milieuproblematiek haalbaar is. De betrokkenheid van de lokale gemeenschap en samenwerking met bewoners de basis van CITIES.

  In samenwerking met de gemeente Amsterdam, Nedvang en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu werkt WASTED aan een cultuur waarin recycling en hergebruik van afval de norm is. Tegelijkertijd besteden we tijd en aandacht aan educatieve activiteiten en programma’s, omdat we geloven dat kennis essentieel is voor verandering. Door middel van ons lespakket worden kinderen, scholieren en volwassenen omgetoverd tot plastic experts en worden ze ambassadeurs van de nieuwe recycle-cultuur. We organiseren regelmatig interactieve workshops over plastic afval en de waarden van recyclen. Daarbij hebben we gemerkt dat Amsterdam Noord momenteel een proeftuin is voor bredere maatschappelijke verandering en een voorloper is op het gebied van burgerparticipatie.


  Line break

  Wasted Team

  Ons WASTED team draagt de verantwoordelijkheid voor het project, de operationalisering, productie, communicatie en evaluatie. Dit team bestaat uit de volgende personen:

   

  Elisha Weeber

  WASTED Educatie Manager

  Elisha is de manager van het WASTED Educatie programma. In samenwerking met diverse organisaties, publieke instellingen zoals het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, designers en gemeenschappen geeft zij educatieve workshops en presentaties over het (her-)gebruik van plastic.

   

  Geertje Hampe Nijland

  Administratie

  Geertje beheert de actieve gemeenschap die met WASTED hun afval scheiden. Samen met een stagiair(e) houdt ze de voortgang en de impact bij van het initiatief.

   

  Sietse Gronheid

  Project Manager

  Sietse houdt zich bezig met het reilen en zeilen van WASTED. Naast het draaiende houden van WASTED, focust hij zich op de toekomst. Samen met onze partners denkt Sietse na over de verdere ontwikkelingen op het gebied van strategie en uitvoering. Daarnaast is hij ook het aanspreekpunt voor ondernemers die bij als Rewarder zijn aangesloten. 

   

  Francesca Miazzo

  Co-Founder and Director

  Francesca is de algemeen directeur van het WASTED team en CITIES Foundation. Zij houdt toezicht op het team, samen met het CITIES Foundation bestuur. Zij komen tweemaal per jaar samen om de activiteiten van de stichting te monitoren. De verantwoordelijkheid valt onder het toezicht van De Wolf Administratie.