• Try to log in again
 • Subscribe
 • Organic waste

  Meld je dan nu aan en spaar samen met je buren mee voor een wormencompost bij jou in de buurt!

 • MELD JE AAN!
 • Like us on Facebook and follow us on Instagram! This way we can stay in contact and we can update you about new rewards.

 • Log in
 • Back to your account
 • Log out
 • Back to your account
 • Log out
 • Over ons

  WASTED is een project van CITIES Foundation, een organisatie gevestigd in Amsterdam. CITIES doet onderzoek naar sociale verandering en maatschappelijke betrokkenheid en probeert zo met lokale oplossingen te komen voor wereldwijde stedelijke problemen. De organisatie bestaat uit een enthousiaste groep urban-addicts, die streven naar een duurzame toekomst voor steden. Dat kunnen we niet alleen, de lokale gemeenschappen zijn onmisbaar in het proces van verandering.

  Het WASTED-project laat zien dat oude gewoontes doorbroken kunnen worden, sociale relaties verbeterd kunnen worden en een bewuste samenleving op het gebied van afvalscheiding en milieuproblematiek haalbaar is. De betrokkenheid van de lokale gemeenschap en samenwerking met bewoners de basis van CITIES.

  In samenwerking met de gemeente Amsterdam, Nedvang en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu werkt WASTED aan een cultuur waarin recycling en hergebruik van afval de norm is. Tegelijkertijd besteden we tijd en aandacht aan educatieve activiteiten en programma’s, omdat we geloven dat kennis essentieel is voor verandering. Door middel van ons lespakket worden kinderen, scholieren en volwassenen omgetoverd tot plastic experts en worden ze ambassadeurs van de nieuwe recycle-cultuur. We organiseren regelmatig interactieve workshops over plastic afval en de waarden van recyclen. Daarbij hebben we gemerkt dat Amsterdam Noord momenteel een proeftuin is voor bredere maatschappelijke verandering en een voorloper is op het gebied van burgerparticipatie.


  Line break

  Wasted Team

  Ons WASTED team draagt de verantwoordelijkheid voor het project, de operationalisering, productie, communicatie en evaluatie. Dit team bestaat uit de volgende personen:

   

  Elisha Weeber

  WASTED City Manager

  Elisha maakt sinds de start van WASTED onderdeel uit van het kernteam. Als city manager focust zij zich op de toekomst van WASTED. Onlangs nam ze deel aan het Business Model Challenge-programma bij Impact Hub en ontving trainingen en workshops om haar vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen die nodig zijn om de impact van WASTED te vergroten.

  Elisha is ook onze Plastic Expert en de manager van het WASTED Educatie programma. Zij deelt haar kennis tijdens educatieve workshops en presentaties over het (her-)gebruik van plastic.

   Floor Matla

  Community manager


  Francesca Miazzo

  Co-Founder and Director

  Francesca is de algemeen directeur van het WASTED team en CITIES Foundation. Zij houdt toezicht op het team, samen met het CITIES Foundation bestuur. Zij komen tweemaal per jaar samen om de activiteiten van de stichting te monitoren. De verantwoordelijkheid valt onder het toezicht van De Wolf Administratie.