• Try to log in again
 • Subscribe
 • Like us on Facebook and follow us on Instagram! This way we can stay in contact and we can update you about new rewards.

 • Log in
 • Back to your account
 • Log out
 • Back to your account
 • Log out
 • WIE WIJ ZIJN & WAT WIJ DOEN:

  Wasted_Who_1

  WASTED is een onafhankelijk project van CITIES Foundation,  een organisatie gebaseerd in Amsterdam, die zich volledig richt op actie-onderzoek, sociale verandering, maatschappelijke betrokken en het initiëren van specifieke oplossingen op lokaal vlak voor mondiale stedelijke problematiek. We stellen bewoners van grote steden in staat om het initiatief te nemen op het gebied van duurzame ontwikkeling, waardoor ze kleinschalige initiatieven op kunnen starten  met impact op wereldwijde problematiek. CITIES bestaat uit een gemotiveerde groep van urban-addicts, die allen volledig toegewijd zijn om te werken aan problemen in stedelijke ontwikkeling en zo een duurzame en inclusieve toekomst voor stedelijke gebieden te verwezenlijken. Ze zijn continue bezig deze passie te verspreiden en een mondiale beweging te bouwen op het snijvlak van duurzaamheid en verstedelijking.

  Wasted_Who_2

  Om een circulaire stad volledig van de grond af aan op te bouwen  werken we samen met lokale gemeenschappen. WASTED wakkert de potentie van de gemeenschap aan en neemt de buurt mee in haar dynamische beweging om afvalscheiding te verbeteren. De introductie van ons spaarsysteem waarmee we waarde geven aan afvalscheiding zorgt ervoor dat we, in samenwerking met de lokale gemeenschap, oude vastgeroeste gewoontes kunnen doorbreken, sociale relaties versterken en de beweging naar een bewustere samenleving op het gebied van milieuproblematiek versnelt. Zonder de buurtbewoners konden we dit nooit bereiken. Dit is waarom,

  De betrokkenheid van lokale gemeenschap en integrale samenwerking met bewoners de onderliggende filosofie is van CITIES.

  In samenwerking met de gemeente Amsterdam bouwt CITIES Foundation aan de verwezenlijking van een cultuur waarin recycling en hergebruik van afval de norm is. Tegelijkertijd besteden we veel tijd en aandacht aan het ontwikkelen van diverse educatieve activiteiten en programma’s. Waarom we dat doen? Omdat we geloven dat kennis essentieel is voor verandering. Daarom we we al sinds 2015 samen met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu aan onze lespakketten om kinderen, scholieren en volwassenen te veranderen van gewone buurtbewoners in plastic experts. Zo worden zij de ambassadeurs van de nieuwe recycle-cultuur. We hebben in het verleden diverse interactieve educatie-workshops over plastic afval en de waarde van recyclen georganiseerd. Door middel van  onze multi-disciplinaire aanpak en continue multi-stakeholder dialoog richten we ons op de belangen van zowel de publieke als private sector, waaronder de culturele en educatie sector. Zodoende hebben we gemerkt dat Amsterdam Noord als proeftuin kan dienen voor bredere maatschappelijke gedragsverandering, als voorloper van onze visie op toekomstige steden waarbij participatie een onmisbaar is en bewoners betrokken zijn de visie van de stad.

  Wasted_Who_3