• Try to log in again
 • Subscribe
 • Organic waste

  Meld je dan nu aan en spaar samen met je buren mee voor een wormencompost bij jou in de buurt!

 • MELD JE AAN!
 • Like us on Facebook and follow us on Instagram! This way we can stay in contact and we can update you about new rewards.

 • Log in
 • Back to your account
 • Log out
 • Back to your account
 • Log out
 • Grofvuil

  Heb je grofvuil? Dit levert korting op!


  Grofvuil


  Line break

  Hoe werkt het?

  1. Check op de kaart alle locaties voor een tweede leven en maak gebruik van de meest geschikte optie. Gebruik indien mogelijk de fiets of bakfiets.

  2. Scan de QR-sticker op de locatie met behulp van een QR-scanner applicatie.

  3. Open de voorgestelde link en log in.

  4. Selecteer of het grofvuil klein, middelgroot of groot is en maak een foto. Lever deze in voor verificatie. Weet je niet zeker in welke categorie het valt? Dit is niet erg! Wij controleren de foto altijd en kunnen het aantal toegewezen munten nog aanpassen.

  5. Gefeliciteerd! Als het ingeleverde grofvuil is geaccepteerd worden de bijbehorende munten aan jouw account toegevoegd. Ga naar www.wastedlab.nl/rewards en kijk waar je korting kan krijgen!


  Line break

  Repair, Reuse of Recycle?

  Repareren 

  Wanneer een object niet meer naar behoren werkt, is repareren de meest duurzame stap. Repareren voorkomt nieuwkoop en hiermee bespaar je (milieubelastend) materiaalgebruik. Bezit je zelf niet het juiste gereedschap? Wellicht hebben je buren het wel in huis! Of kijk op www.peerby.nl voor het lenen van gereedschap.

  Product Hergebruik 

  Wanneer een product nog in goede staat is en je het zelf niet meer gebruikt, kan iemand anders het goed gebruiken. Zo creëer je een tweede leven! 

  Materiaal Hergebruik 

  Recyclen kost minder energie dan het winnen van nieuwe grondstoffen en is daarom beter voor het milieu. Breng grofvuil daarom naar het afvalpunt waar het meteen wordt gescheiden in meer dan 20 afvalstromen. Omdat het hier gescheiden wordt ingezameld, bezit het grofvuil veel meer waarde! 


  Line break

  Locaties voor een tweede leven!


  Grofvuil Map


  Line break

  Soorten grofvuil

  Klein grofvuil

  Het voorwerp past ongeveer in ¼ kubieke meter. Het is niet (veel) groter dan 0,5 m x 0,5 m x 1 m. Het voorwerp is dus makkelijk op de fiets te vervoeren.

  Middelgroot grofvuil

  Het voorwerp past ongeveer in 1 kubieke meter. Het is niet (veel) groter dan 1m x 1m x 1m. Het voorwerp kan in een bakfiets worden vervoerd.

  Groot grofvuil

  Het voorwerp is groter dan 1 kubieke meter (1m x 1m x 1m). Het voorwerp past niet in een bakfiets en moet met een auto(bus) worden vervoerd.

  Twijfel je nog in welke categorie jouw grofvuil past? Dit overzicht helpt je daarbij.


  Grofvuil sizes


  Line break

  Kortingen voor grofvuil


  Grofvuil Chart


  Line break

  Transport van grofvuil

  Grofvuil Transport


  Fiets

  Klein grofvuil is eenvoudig te vervoeren op een gewone fiets. Pak de fiets en verklein je ecologische voetafdruk!

  Bakfiets

  Heb je een voorwerp die je weg wil brengen maar lukt dit niet met een gewone fiets? Het is mogelijk om de WASTED bakfiets te lenen. Deze staat naast ons kantoor op Gedempt Hamerkanaal 139. Bel ons op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 voor een afspraak op 06-24680138.

  Auto

  Het is mogelijk een aanhanger of bestelbus te lenen om grofvuil naar het afvalpunt of de kringloop te brengen. Deze service is gratis, je moet alleen wel een borg betalen. Voor een aanhanger is dat € 150,-, voor een bestelbus € 250,-. Haal eerst een formulier op bij het kantoor aan de Papaverweg 33 van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 12.00. Met dit formulier kun je op een later tijdstip de aanhanger of bestelbus lenen bij een bedrijf in de buurt. Legitimatie is verplicht! Je kan ook een auto huren via www.snappcar.nl of lenen van je buren.


  Line break

  Waarom uitbreiding naar grofvuil? 

  WASTED is geselecteerd voor het Start Up in Residence programma 2018 van de gemeente Amsterdam. Hierbij zoekt de gemeente naar nieuwe manieren om een duurzamere levenscyclus voor grofvuil te creëren en ziet in WASTED de oplossing! Vooral in Noord wordt grofvuil vaak op straat achtergelaten, wat voor vervuiling zorgt en de kwaliteit van grofvuil voor hergebruik vermindert. Wij, het WASTED-team en onze fantastische gemeenschap van recyclers zijn gevraagd om met ideeën te komen over hoe de hoeveelheid grofvuil dat wordt gerepareerd, hergebruikt en uiteindelijk gerecycled, kan worden verhoogd Uit onderzoek bleek dat bewoners in Noord vaak niet weten waar ze hun grofvuil heen kunnen brengen. Om de lokale opties inzichtelijk te maken hebben wij samen met belanghebbenden in Noord om de tafel gezeten. Deze kaart biedt oplossingen voor ieder type grofvuil in Noord!

  Het belang van het veranderen van de aanpak.

  Op dit moment kiezen de meeste buurtbewoners in Amsterdam-Noord om één keer per maand het grofvuil op straat achter te laten. Maar er zijn meer opties. Grofvuil kan worden gerepareerd, hergebruikt en gerecycled. Het enorme verschil in de impact op het milieu tussen deze drie acties is heel belangrijk om te begrijpen.

  Wanneer je een object repareert, bespaar je naast geld ook veel energie en middelen. Als het object niet gerepareerd hoeft te worden, is het de beste optie om het opnieuw te gebruiken. Er is altijd wel iemand die het graag een tweede leven wil geven. Er zijn organisaties en mensen die graag dit object komen ophalen en hergebruiken.

  Als dit niet mogelijk is, dan is de beste optie om het naar het afvalpunt te brengen. Hier wordt het afval meteen gescheiden in meer dan 20 afvalstromen en bezit het grofvuil meer waarde voor hergebruik!

  Dit is de reden waarom we dit jaar starten met het belonen voor het repareren, hergebruiken en recyclen van grofvuil.

  Deze kaart is samen met onze WASTED-buren tot stand gekomen en is bedoeld om jullie goed te informeren over de mogelijkheden van grofvuil om zo duurzaam gedrag te stimuleren. Op de kaart zie je welke acties je kunt ondernemen voor klein, middelgroot en groot grofvuil en hoeveel munten deze handelingen opleveren. De meest duurzame handelingen worden het meest beloond.

  Daarnaast bieden we een volledig overzicht van alle organisaties die kunnen helpen bij het repareren, hergebruiken of recyclen van grofvuil.

  We bieden algemene informatie, zoals openingstijden, adresgegevens en het type afval dat je daarheen kunt brengen. Kijk altijd voor actuele informatie op de website van de organisatie!

  Dit is een experiment en zal slechts tot het einde van het jaar duren, we waarderen je feedback en willen graag weten of er ideeën, twijfels of suggesties zijn. Aarzel niet om te schrijven naar info@wastedlab.nl

  #LANGLEVEGROFVUIL