By logging in and using this site I agree to the terms and conditions
Like us on Facebook and follow us on Instagram! This way we can stay in contact and we can update you about new rewards.
Helaas gaan we er niet altijd op de juiste manier mee om en wordt er te veel van ons plastic verspild. Velen van ons zijn zich niet bewust van alle mogelijkheden om plastic te hergebruiken. Daarom willen wij je uitnodigen om samen met ons WASTED te worden. Hoe? Maak kennis met het WASTED lespakket en word plastic expert! Dit driedelige lespakket leert je alles over plastic verslaving en hoe we beter met plastic om kunnen gaan tijdens een Plastic-o-holic Anonymous meeting. Ontdek het verschil tussen verschillende soorten plastic en hoe deze te recyclen tijdens een Spoedcursus Plastic Archeologie, of verwerk je eigen afval tijdens een hands-on workshop in het WASTED laboratorium. Met het lespakket word je niet alleen een plastic expert, maar voeg je tegelijkertijd sociale en economische waarde toe aan je gemeenschap of buurt.
Waar? Ons Laboratorium is mobiel, waardoor we onze lessen en de workshop kunnen aanbieden op scholen, bedrijven of andere locaties naar wens.
WASTED wil iedereen de mogelijkheid bieden om een actieve rol aan te nemen in de verandering naar een milieubewuste samenleving en een duurzame recycling cultuur. Geloof het of niet, maar plastic is daarvoor het perfecte middel. Dit is waarom we alle lagen van de bevolking aanspreken, van schoolkinderen tot ouderen, waarbij we ze informeren over de rol die plastic speelt in ons dagelijks leven. Op deze manier leren deelnemers van ons lespakket dat, door plastic expert te worden, iedereen deze kennis om kan zetten in positieve actie.
Door middel van twee interactieve lessen en een workshop in het WASTED laboratorium vragen we je om je relatie met plastic te onderzoeken. We belichten de potentiële problemen en innovatieve oplossingen met betrekking tot plastic en de omgeving. Na het afronden van het lespakket ben je een echte ‘plastic expert’, klaar om je afval om te zetten naar iets waardevols voor de gemeenschap.
Tijdens de WASTED workshop schudden we je wakker en maken we je bewust van de problemen die worden veroorzaakt als gevolg van ons plastic gebruik. Door middel van een interactieve presentatie over de geschiedenis en de toekomst van plastic, kom je achter de ondraaglijke waarheid; plastic is ooit uitgevonden om de wereld te redden maar het richt momenteel meer schade aan dan we willen. Maar, WASTED zal je niet teleurstellen. We introduceren je tot lokale oplossingen voor de problemen die plastic veroorzaakt en hoe je zelf actief deel kan nemen aan zulke veranderingen.
We bieden een interactieve vierdelige presentatie aan met een focus op:
1. De invloed van plastic op de wereld
2. Hoe plastic bedoeld was om de wereld te redden
3. Hoe dat nog steeds kan (mits we het goed aanpakken)
4. Welke oplossingen biedt WASTED
Verrassing… Wij zijn allemaal verslaafd aan plastic. Ben je nog steeds in ontkenning? Neem dan deel aan een Plastic-o-holic Anonymous Meeting: Een vertrouwelijke bijeenkomst om je plastic verslaving te ontdekken en te behandelen. Ontmoet lotgenoten, deel je ervaringen en leer over de beste behandelmethoden.
Tijdens de Spoedcursus Plastic Archeologie onderzoeken we verschillende soorten plastic. Waaruit bestaat ons plastic afval? Deelnemers krijgen de mogelijkheid om de verschillende types plastic te ontdekken en bijbehorende eigenschappen te herkennen. Na de spoedcursus ben je een echte kenner en in staat om plastic types te onderscheiden en heb je kennis van de mogelijkheden deze te recyclen. We verdiepen ons in afvalscheiding, neem daarom je eigen plastic afval mee!
We nodigen individuen, groepen, teams, scholen en bedrijven – iedereen dus- uit om deel te nemen aan het WASTED lespakket.
Send us an email to elisha@citiesfoundation.org and we will contact you to explain our deals in detail. We look forward to getting WASTED together.
The Education Package is based on methods proven in Kemptonand Holland’s 2014 study of secondary school students and environmental issues Uncovering Students’ Environmental Identity